Wist je dat...

...Wij regelmatig repetities vastleggen in onze vlogs? Hieronder de vlog van de tweede opnamedag van de videoclips. Door het coronavirus hebben wij onze theatervoorstelling geannuleerd en zijn wij de studio ingedoken om onze nummers op te nemen. Op deze dag gingen wij daar gave videoclips bij filmen!

Vlog 2.13! De Musicioleden geven nog even alles voor de laatste opnamedag! #musiciofam

Posted by Musicio on Sunday, November 1, 2020

Waarom Musicio?

Musicio is een veilige plek waar je je kunt ontwikkelen. Bij ons staat persoonlijke ontwikkeling voorop. Theater is een mooie vorm om jezelf bloot te geven en je ei kwijt te kunnen in zingen, dansen en acteren. Musicio voelt als een grote familie waar iedereen welkom is. 

Hetgeen wat ons anders maakt dan andere verenigingen is dat er géén volwassene aan het roer staat. We zijn allemaal jongeren of jongvolwassene met de motivatie en inzet om onze productie tot een succes te brengen. Iedereen geeft zijn/haar bijdrage.  Op alle disciplines van het vak 'Musical' staat er iemand van de cast aan het roer. Wij zijn geen experts, maar we hebben wel een passie voor theater. Dat maakt ons sterk.


Ontstaan Musicio

Musicio is ontstaan uit een grote passie voor musical. We zijn hele diverse groep, maar we hebben allemaal één ding gemeen: 'Theater'. Musicio is een initiatief van Mabel en een groep gemotiveerde jongeren. Mabel had een spontaan idee. Namelijk om samen een musical te gaan neerzetten met de groep jongeren die over was gebleven na de schoolmusical. Maar wat ervoor zorgde dat het spontane idee (want dat was het wel) gerealiseerd kon worden, was het enthousiasme van de groep. Het idee werd in open armen ontvangen en super serieus genomen. Iedereen had ideeën en het begon langzaam ergens op te lijken. Wat begon met een 'spontaan idee' groeide uit tot een serieuze vereniging. Er kwamen jongeren bij en we begonnen met 25 jongeren aan het repetitieproces voor onze allereerste productie 'Musical High School'. 

Onze coaches 

Eva Jagt - zangcoach

"Mijn naam is Eva. Dit seizoen mag ik een dubbele rol spelen binnen Musicio. Mijn rol als zangcoach blijft staan en heb daarnaast ook de rol van secretaris opgepakt binnen het bestuur! Extra veel motivatie voor dit seizoen dus. Dit seizoen gaan we ook weer lekker aan de slag met het oefenen van koorpartijen en het kleur geven aan de geschreven nummers. Met de kennis van het afgelopen jaar heb ik nu een frisse blik op hoe we het dit seizoen aan kunnen gaan pakken. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik er weer een seizoen bij ben, dat betekent dat niet alleen de castleden maar ook ik weer verder kunnen groeien en leren van elkaar. Ook ben ik dankbaar weer een seizoen te kunnen werken met dit creatieve team. Ik leer erg veel van de meiden en hopelijk ook andersom. We leren elkaar telkens weer nóg beter kennen en ik ben blij dat we met zo’n sterk team een nieuwe show neer mogen gaan zetten!"

Marjolein Gouw - danscoach

"Ik ben Marjolein, 18 jaar en samen met Melissa en Nikki een van de choreografen in het creatieve team van Musicio. Ik zit momenteel in mijn examenjaar VWO en ben een echte planten fanaat. Dit is mijn 3de jaar bij Musicio als choreograaf. Ik heb samen met Nikki op een dansschool gezeten en dit was de perfecte volgende uitdaging. Zelf vind ik het heel belangrijk om iedereen een keer in de spotlight te zetten en aandacht te geven. Dansen is misschien niet iets wat bij iedereen heel natuurlijk gaat maar voorgaande jaren heb ik mee mogen maken hoeveel je kunt groeien en leren."

Nikki Sinke - danscoach 

"Ik ben Nikki 17 jaar en ik ben voor het derde jaar op rij choreograaf bij Musicio. Dat betekent dat ik samen met twee andere getalenteerde meiden de dansen maak voor de musical. Twee jaar geleden toen Mabel een musical vereniging wilde opzetten was ik meteen verkocht! Ik wilde mee doen! Samen met mijn ‘partner’ marjolein ben ik verantwoordelijk voor 50% van de dansen. Voor Musicio heb ik 8 jaar bij een dansschool gezeten maar ik wilde meer uitdaging en wilde zelf mijn dansen maken. Musicio geeft mij de mogelijkheid om helemaal los te gaan op creatief vlak."

Melissa Terlouw - danscoach 

"Ik ben Melissa Terlouw ik ben 21 jaar en ben bijna klaar met mijn studie maatschappelijke zorg. Ik ga dit jaar voor de tweede keer de choreografie doen samen met Nikki en Marjolein. Ik vind het super leuk om voor de groep te staan en bezig te zijn met dans! Ik heb zelf van mijn 7e tot mijn 19e hip hop wedstrijden gedanst. Verder vind ik het belangrijk dat de jongeren zich gezien en gehoord voelen, en ik hoop dat ze met net wat meer zelfvertrouwen de repetitie verlaten dan dat ze gekomen zijn. Naast het aanleren van de choreografie hou ik me ook bezig met de ledenwerving. Ik heb super veel zin in het komend seizoen!"

Mabel Peeters - regisseur 

"Mijn naam is Mabel en ik ben de regisseur van Musicio. Het is mijn taak om de leden uit hun comfortzone te halen en hen te laten duiken in de rol die zij mogen spelen. Verder bewaak ik het hele geheel van de productie. De combinatie zang, dans en spel moeten goed in elkaar overlopen. Het fantastische deel van mijn werk vind ik dat ik mag werken met jongeren en dat zowel ik als zij zichzelf zien groeien. Zowel als persoon als als acteur. Het kan best spannend zijn om jezelf helemaal bloot te geven op het theater. Maar ze doen het allemaal. En daar ben ik super trots op. Ik vind de weg ernaar toe veel belangrijker dan het eindresultaat. De groei die de leden doormaken, daar doe ik het voor. En een fantastische voorstelling is dan natuurlijk een fantastische kers op de taart."