Waarom Musicio?

Musicio is een veilige plek waar je je kunt ontwikkelen. Bij ons staat persoonlijke ontwikkeling voorop. Theater is een mooie vorm om jezelf bloot te geven en je ei kwijt te kunnen in zingen, dansen en acteren. Musicio voelt als een grote familie waar iedereen welkom is. 

Hetgeen wat ons anders maakt dan andere verenigingen is dat er géén volwassenen aan het roer staan. We zijn allemaal jongeren of jongvolwassene met de motivatie en inzet om onze productie tot een succes te brengen. Iedereen levert een eigen bijdrage. Op alle disciplines van het vak 'Musical' staat er iemand met veel enthousiasme en kennis aan het roer. Wij zijn geen experts, maar we hebben wel een passie voor theater. Dat maakt ons sterk.


De coaches

Regisseur 

Mabel Peeters, 21 jaar. 

De oprichtster en de regisseur van Musicio. Momenteel aan het afstuderen voor de HBO opleiding 'pedagogiek'. "Al bijna vier jaar vol passie bezig met onze jongeren om elk jaar weer een fantastische voorstelling met een boodschap neer te zetten. Musicio is een veilige plek voor onze jongeren waar ze zichzelf kunnen zijn. Ik ben trots."

 

Regisseur 

Elke van Hest, 21 jaar. 

Elke is sinds het begin van musicio castlid geweest, maar nu na drie producties neemt ze de rol van co-regisseur op zich! Op dit moment volgt Elke de opleiding 'Cultural Venue Management'. "Musicio brengt mij groei, plezier en zelfvertrouwen. Ik hoop de castleden dat nu als co-regisseur ook te bieden door een fijne en uitdagende sfeer neer te zetten op het gebied van spel."

 

Zangcoach

Hêvy Khalil, 20 jaar. 

Hêvy heeft er twee jaar als castlid opzitten en is nu de zangcoach bij Musicio. Met haar ervaring en passie voor het aanleren van verschillende technieken geeft Hêvy elke dag weer vanuit het hart en met veel passie les. " Naast het aanleren van deze zang vind ik het ook erg belangrijk om de castleden af en toe wat uitdaging te geven. Zo blijven zij op hun hoede en kunnen zij vooruitgaan in de ontwikkeling van zang.

 

 

 

 

Danscoach

Nikki Sinke, 19 jaar.

Nikki staat elke vrijdagavond vol enthousiasme voor de groep. Met haar uitbundige karakter haalt ze het enthousiasme in de cast naar voren. Momenteel is Nikki bezig met de opleiding 'Bedrijfsmanagment MKB'. "Als danscoach zorg ik ervoor dat iedereen zijn enthousiasme en energie kwijt kan in een dans waar iedereen gezien mag worden en zichzelf mag zijn."

 

 

Danscoach

Marjolein Gouw, 19 jaar. 

Al bijna vier jaar de danscoach bij Musicio. Momenteel volgt Marjolein de HBO opleiding 'commerciële economie'. Vanaf seizoen 1 staat Marjolein paraat voor de leden van Musicio. Marjolein geeft altijd heel geduldig les en heeft oog voor details. "Als danscoach heb je de mogelijkheid mensen blij te maken en te zien groeien in iets waar je zelf ook heel blij van wordt. En dat maakt mijn rol zo waardevol."

 

Danscoach

Melissa Terlouw, 22 jaar. 

Melissa geeft nu bijna drie jaar dansles bij Musicio. Met haar ervaring en enthousiasme voor de jongeren brengt Melissa elke week de dansen tot leven. Melissa werkt als persoonlijk begeleider op een zorgboerderij waar zij elke dag kinderen begeleid die het extra nodig hebben. "Ik geniet er van om bezig te zijn met dans. Wanneer ik de cast zie stralen, straal ik achter te schermen met ze mee."

 


 Bestuur

Musicio bestaat uit het creatieve team en het bestuur. Beiden teams worden ingevuld door jongeren. Samen bundelen zij hun kennis en krachten om Musicio tot een succes te brengen. Verschillende jongeren met verschillende achtergronden en verschillende opleidingen zorgen voor een team dat bestaat uit diversiteit, originaliteit, creativiteit en inclusie. Iedereen mag erbij horen en iedereen wordt in zijn/haar/hen kracht gezet. Via onderstaande knop vindt u contactgegevens voor het bestuur. 


Ontstaan Musicio

Musicio is ontstaan uit een grote passie voor musical. We zijn een diverse groep, maar we hebben allemaal één ding gemeen: 'Theater'. Musicio is een initiatief van Mabel Peters en een groep gemotiveerde jongeren. Vijf jaar geleden had Mabel het spontaan idee om samen een musical neer te zetten met de groep jongeren die over was gebleven na de schoolmusical. Maar wat ervoor zorgde dat het impulsieve idee (want dat was het wel) gerealiseerd kon worden, was het enthousiasme van de groep. Het idee werd met open armen ontvangen en erg serieus genomen. Iedereen had ideeën en het begon langzaam ergens op te lijken. Wat begon met een 'spontaan idee' groeide uit tot een serieuze vereniging. Er kwamen jongeren bij en we begonnen met 25 jongeren aan het repetitieproces voor onze allereerste productie 'Musical High School'. Met de productie die wordt opgevoerd in 2023 viert Musicio haar vijfjarig bestaan.


Wist je dat...

...Wij regelmatig repetities vastleggen in onze vlogs? Hieronder de vlog van het buiten repeteren tijdens de lockdown. In de kou stonden onze Musicianen buiten te repeteren. Alles voor een gave productie! Kijk je mee?