Spelauditie

De komende twee weken gaan we dans- en spelauditie doen. Dansauditie is eigenlijk hetzelfde als een dansles. Je krijgt een dans aangeleerd net als bij een andere dansles. Bij je spelauditie ga je scènes spelen met je castgenoten. Voor je spelauditie hoef je je tekst niet uit je hoofd te leren. Mabel heeft straks printjes mee die je erbij kunt houden. Zelf mag je natuurlijk ook je scenes uitprinten. 

 

Hoe kan ik mijn spelauditie voorbereiden?

Lees de scènes goed door. Het zijn drie verschillende scènes uit verschillende momenten in de musical Koningsblauw. Mabel zal jullie straks bij de audities goed uitleggen wat er precies in de scene gebeurt. Het is belangrijk dat jij de teksten van alle personages goed doorleest. Op deze manier weet je wat er gebeurt in de scène en hoe welk personage zou kunnen reageren. Bij de audities zal Mabel ter plekke mensen aanwijzen en deze aan rollen koppelen. Het kan dus zomaar zijn dat jij in scene 1 een keer Mia en een keer Clarisse speelt. Dit weet je niet van tevoren. Zorg dus dat je goed leest wat er in welke scene gezegd wordt.

 

De schuingedrukte zinnen zijn regieaanwijzingen. Deze hoef je niet hardop voor te lezen, maar deze helpen je om te zien wat er op het podium gebeurt. Je zegt alleen de zinnen die normaal gedrukt zijn. Voor vragen mag je Mabel altijd appen of mailen. Heel veel succes met de voorbereidingen!  

 

Tot slot: Alle rollen kunnen bij de auditie door iedereen gespeeld worden. Gender speelt geen rol. 

Spelauditie Koningsblauw - ronde 2
PDF – 88,5 KB 117 downloads