Waarom Musicio?

Musicio is een veilige plek waar je je kunt ontwikkelen. Bij ons staat persoonlijke ontwikkeling voorop. Theater is hiervoor een mooie vorm om jezelf bloot te geven en je ei kwijt te kunnen in zang, dans en spel. Musicio voelt als een grote familie waar iedereen welkom is. 

Hetgeen wat ons anders maakt dan andere verenigingen is dat er géén volwassenen aan het roer staan. We zijn allemaal jongeren of jongvolwassenen met de motivatie en inzet om onze productie tot een succes te brengen. Iedereen levert een eigen bijdrage. Op alle disciplines van het vak 'Musical' staat er iemand met veel enthousiasme en kennis aan het roer. Wij zijn geen experts, maar we hebben wel een passie voor theater. Dat maakt ons sterk.


Team Musicio

Het Musicio Team staat aan de beginselen van de vereniging. Samen bundelen de dames hun kennis en krachten om Musicio tot een succes te brengen. Met verschillende achtergronden, ervaringen en opleidingen vormen zij een team dat staat voor diversiteit, originaliteit, creativiteit en inclusie. Het doel van dit team is het in de kracht zetten van crew en castleden.

De creatieve teams

Creatief team jeugd                                                                                             

Creatief team jongvolwassenen


De team leden

Regisseur 

Mabel Peeters, 23 jaar. 

De oprichtster van Musicio. Momenteel studeert Mabel af aan het HBO voor opleiding 'Pedagogiek'. "Al vijf jaar vol passie bezig met onze jongeren om elk jaar weer een fantastische voorstelling met een boodschap neer te zetten. Musicio is een veilige plek voor onze jongeren waar ze zichzelf kunnen zijn. Ik ben trots."

Zangcoach

Marielouise

Marielouise is vanaf dit jaar deel geworden van het team. Ze met haar ervaring als lid bij de cast is ze nu zangcoach bij de jeugdgroep.

Zangcoach

Hêvy Khalil, 22 jaar. 

Hêvy heeft er twee jaar als castlid opzitten en is nu al twee jaar zangcoach bij Musicio. Met haar ervaring en passie voor het aanleren van verschillende technieken geeft Hêvy elke dag weer vanuit het hart en met veel passie les. "Naast het aanleren van zang vind ik het ook erg belangrijk om de castleden af en toe wat uitdaging te geven. Zo blijven zij op hun hoede en kunnen zij vooruitgaan in de ontwikkeling van zang."

Danscoach

Marjolein Gouw, 21 jaar. 

Ze is al bijna vijf jaar de danscoach bij Musicio. Momenteel volgt Marjolein de HBO opleiding 'Commerciële Economie'. Vanaf seizoen 1 staat Marjolein paraat voor de leden van Musicio. Marjolein geeft altijd heel geduldig les en heeft oog voor details. "Als danscoach heb je de mogelijkheid mensen blij te maken en te zien groeien in iets waar je zelf ook heel blij van wordt. En dat maakt voor mij de rol zo waardevol."

Danscoach

Nikki Sinke, 21 jaar.

Nikki staat elke donderdagavond vol enthousiasme voor de groep. Met haar uitbundige karakter haalt ze het enthousiasme in de cast naar voren. Momenteel is Nikki bezig met de opleiding 'Bedrijfsmanagement MKB'. "Dans is een stukje zelfexpressie zonder woorden en dat is wat het zo uitdagend maakt. Iedereen mag altijd gezien worden en misschien nog belangrijker: zichzelf zijn! Het is voor mij waardevol dat ik iedereen zie groeien en stralen in en tijdens de dans."

Danscoach

Melissa Terlouw, 24 jaar. 

Melissa geeft nu bijna vier jaar dansles bij Musicio. Met haar ervaring en enthousiasme voor de jongeren brengt Melissa elke week de dansen tot leven. Melissa werkt als persoonlijk begeleider op een zorgboerderij waar zij elke dag kinderen begeleid die het extra nodig hebben. "Ik geniet er van om bezig te zijn met dans. Wanneer ik de cast zie stralen, straal ik achter te schermen met ze mee."

Bestuurlijke taken

Voorzitter: Mabel Peeters is sinds het ontstaan van Musicio al de kapitein aan het roer.

Secretariaat: Nikki Sinke is verantwoordelijk voor de rol van secretariaat.

Ledenwerving: Voor vragen omtrent inschrijvingen of ledenwerving kun je bij Melissa Terlouw terecht.

Sponsoring: Mabel Peeters en Nikki Sinke nemen de taak van sponsoring op zich.

Voor onze sociale media wordt een team van castleden ingeschakeld. 

Leden ondersteuning

Musicio ziet haar leden niet als nummertje, maar als individuen met ieder een eigen verhaal. Om de leden te ondersteunen en een veilig luisterend oor te bieden, staan er twee bevoegde vertrouwenspersonen (Melissa Terlouw en Hêvy Khalil) paraat. 


Ontstaan Musicio

Musicio is ontstaan uit een grote passie voor musical. We zijn een diverse groep, maar we hebben allemaal één ding gemeen: 'Theater'. Musicio is een initiatief van Mabel Peters en een groep gemotiveerde jongeren. Vijf jaar geleden had Mabel het spontaan idee om samen een musical neer te zetten met de groep jongeren die over was gebleven na de schoolmusical. Maar wat ervoor zorgde dat het impulsieve idee (want dat was het wel) gerealiseerd kon worden, was het enthousiasme van de groep. Het idee werd met open armen ontvangen en erg serieus genomen. Iedereen had ideeën en het begon langzaam ergens op te lijken. Wat begon met een 'spontaan idee' groeide uit tot een serieuze vereniging. Er kwamen jongeren bij en we begonnen met 25 jongeren aan het repetitieproces voor onze allereerste productie 'Musical High School'. Met de productie die wordt opgevoerd in 2023 heeft Musicio haar vijfjarig bestaan mogen vieren.


Wist je dat...

... Wij regelmatig repetities vastleggen in onze vlogs? Ook bijzondere evenementen, zoals in dit geval het terugkijken van de productie Hoopvol Hart, worden vastgelegd. Kijk vooral tot het einde, want daar wordt de nieuwste productie aangekondigd!